Alle ins en outs over design radiatoren

Wil jij een warme, stijlvolle en unieke uitstraling aan je ruimte geven? Maak je interieur compleet met een design radiator. De mogelijkheden? Die zijn (bijna) eindeloos. In dit artikel vertellen we je meer over de plaatsing, voordelen en verschillende soorten. Lees je mee?

Inhoud

Wat zijn design radiatoren precies?

Een design radiator is een type radiator die niet alleen functioneel is, maar ook een esthetische waarde aan een ruimte toevoegt. De radiatoren zijn ontworpen met het oog op het creëren van een warme sfeer én het verbeteren van het interieurontwerp.

Design radiatoren worden gemaakt van verschillende materialen. Denk aan staal, aluminium of messing. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen. Van glanzend of mat tot geborsteld of gepolijst. Er is voor elk wat wils.

Design radiator | Laurens Radiatoren

Een design radiator in de woonkamer

Design radiatoren voelen zich thuis in vrijwel elke ruimte, met uitzondering van de badkamer. Zo fungeren ze in de woonkamer als decoratief element waarmee je écht een statement maakt. Bij het kiezen van een design radiator voor de woonkamer zijn er verschillende factoren om te overwegen.

1. Grootte. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen, afhankelijk van de grootte van je woonkamer en het gewenste warmtebereik. Een te kleine radiator zal de kamer niet goed verwarmen, terwijl een te grote radiator onnodig energie zal verbruiken.

2. Stijl. Kies een stijl die past bij de algehele esthetiek van je woonkamer. Er zijn verschillende ontwerpen beschikbaar, van strak en modern tot klassiek en traditioneel.

3. Kleur. Overweeg ook de kleur van je design radiator. Ga je voor zwart of juist opvallend blauw of goud?

4. Plaats. Kies waar de radiator wordt geplaatst. Een wandmodel kan ruimte besparen en zorgen voor een strakke uitstraling, terwijl een vrijstaand model meer opvalt en een statement maakt.

Design radiator woonkamer | Laurens Radiatoren

Maak indruk met een design radiator in de keuken

Ook kan een design radiator een geweldige toevoeging zijn aan je keuken. Niet alleen perfect om je keuken te verwarmen, ook om de uitstraling te verbeteren en de ruimte aan te kleden met een stijlvol element. En ook in kleinere keukens is een design radiator een goede optie. Deze neemt in veel gevallen namelijk minder ruimte in beslag dan een traditionele radiator. Eén ding is zeker: je geniet het hele jaar door van een comfortabele temperatuur tijdens het koken en eten.

Design radiator keuken | Laurens Radiatoren

Design radiator verticaal: flexibiliteit ten top

Er zijn verschillende soorten design radiatoren beschikbaar. Allereerst: verticaal. Een praktische en stijlvolle toevoeging aan je ruimte, vooral in situaties waarbij de wandruimte beperkt is of waar een verticale radiator beter past bij het interieurontwerp. De voordelen? Komen ze.

Een verticale design radiator…

– Bespaart flink wat ruimte

– Oogt minimalistisch en heeft een elegante uitstraling

– Is flexibel qua plaatsing én design

– Laat je ruimte visueel groter ogen

Design radiator verticaal | Laurens Radiatoren

Of ga jij voor een horizontale design radiator?

Ook een horizontale design radiator behoort tot de mogelijkheden. Het is zelfs één van de meest populaire soorten radiators. Dit komt met name doordat horizontale radiatoren zeer praktisch zijn. Je kunt ze bijvoorbeeld onder het raam plaatsen zodat ze zo min mogelijk bruikbare ruimte in beslag nemen. Een ander voordeel is dat een horizontale design radiator op het bestaande leidingwerk kan worden gemonteerd. Dit verlaagt de installatiekosten en vermindert de hoeveelheid overlast in huis.

Design radiator horizontaal | Laurens Radiatoren

Laurens Radiatoren staat voor je klaar

Benieuwd welke radiator het beste bij je past? Dan helpen wij je graag. Dankzij onze brede kennis en jarenlange ervaring hebben wij altijd een passende radiator die volledig aansluit op jouw wensen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.