Welk type radiator past bij jou? | Laurens Radiatoren

Welk type radiator past bij jou? Ontdek de mogelijkheden

Radiatoren zijn er in allerlei soorten en maten. Met zoveel opties op de markt is het niet altijd makkelijk om het juiste type radiator voor jouw woning te vinden. Weten welke verschillende radiatoren er beschikbaar zijn? En welk type radiator past bij jouw wensen? In dit artikel vertellen we je alles. Lees snel verder.

Inhoud

Gietijzeren radiatoren: klassiek en robuust

Gietijzeren radiatoren staan bekend om hun robuuste ontwerp, klassieke uitstraling en lange levensduur. Dit type radiator wordt dan ook niet voor niets al decennialang gebruikt om huizen te verwarmen. In vergelijking met andere radiatortypes hebben gietijzeren radiatoren iets meer tijd nodig om op te warmen. Maar zijn ze eenmaal warm, dan houden ze die warmte ook goed vast. Zelfs nadat de verwarming al een tijd uit staat. Dit maakt deze radiatoren ideaal voor het creëren van een comfortabele en gezellige sfeer in huis.

Gietijzeren radiatoren zijn er in diverse uitvoeringen. Opvallend en nostalgisch zoals de ArtDeco of de Sunflower. Of juist eenvoudig en ingetogen, zoals de Liberty of de Juliet. Voor elke ruimte hebben we wel een passend design.

Type radiator - gietijzer | Laurens Radiatoren

Industrieel radiatortype: de spiraalradiator

Op zoek naar een radiator met een moderne en industriële uitstraling? Dan is de spiraalradiator een perfecte keuze. Spiraalradiatoren warmen snel op en verspreiden hun warmte efficiënt. Dankzij het unieke ontwerp met ronde buizen is dit type radiator een echte eyecatcher in elke ruimte. Spiraalradiatoren zijn zowel horizontaal als verticaal te plaatsen en zijn beschikbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Een stijlvolle toevoeging aan elk interieur!

Type radiator - industrieel | Laurens Radiatoren

Elektrische radiatoren: duurzaam verwarmen

Het belangrijkste voordeel van de elektrische radiator? Hij is niet afhankelijk van de Cv-ketel. Stekker in het stopcontact en de radiator doet zijn werk. Hierdoor wordt deze soort verwarming vaak gebruikt in bijgebouwen, zoals garages of tuinhuisjes. Maar ook in de werkkamer of slaapkamer is dit type radiator ideaal. Doordat je de temperatuur per kamer regelt, is de elektrische radiator bovendien energie-efficiënt. Elektrisch verwarmen is duurzaam verwarmen. Laurens Radiatoren biedt diverse soorten elektrische radiatoren, waaronder:

Type radiator - elektrisch | Laurens Radiatoren

Soorten verwarmingen: lage temperatuur verwarming

De naam zegt het al: de lage temperatuur verwarming werkt op een lagere watertemperatuur (tussen de 35 en 55°C) dan de traditionele verwarming, die water tussen de 60 en 80°C nodig heeft. Lage temperatuur radiatoren zijn speciaal ontworpen om efficiënt warmte af te geven. Ze hebben bijvoorbeeld een groter oppervlak, waardoor ze de warme snel en gelijkmatig verdelen over de ruimte. Zo wordt het toch aangenaam warm. Minder stookkosten en een lager energieverbruik; de lage temperatuurverwarming is een kostenbesparende én milieuvriendelijke keuze.

Type radiator - lage temperatuur | Laurens Radiatoren

Hulp nodig bij het kiezen van het juiste type radiator?

Onze experts denken graag met je mee. Neem gerust contact met ons op, dan spreken we elkaar snel.