Alles over de hybride warmtepomp | Laurens Radiatoren

Alles over de hybride warmtepomp

Is jouw huis nieuw en heel goed geïsoleerd? Dan is de traditionele warmtepomp met lage temperatuur verwarming radiatoren een optimale oplossing. Maar is jouw huis wat ouder of nog niet zo goed geïsoleerd? Dan is het verwarmen met een traditionele warmtepomp – die op een hele lage temperatuur werkt – niet mogelijk. Het wordt dan gewoonweg niet warm genoeg in je huis. Gelukkig is er een oplossing. De overstap naar een hybride warmtepomp. Vandaag vertellen we je daar alles over. Want wat is het precies? En wat zijn de voordelen? Dat – en meer – lees je verderop

Inhoud

Wat is een hybride warmtepomp?

Het is een centraal verwarmingssysteem. Dit warmtepompsysteem werkt samen met je bestaande of nieuwe CV ketel.

Hybride warmtepomp | Laurens Radiatoren

Hoe werkt het precies?

Een hybride verwarming maakt gebruik van stroom en energie uit de buitenlucht. Er zijn verschillende configuraties mogelijk, afhankelijk van de warmtebron.

  1. Buitenlucht (lucht-water hybride warmtepomp of lucht-lucht hybride warmtepomp)
  2. Grondwater (water-water hybride warmtepomp)
  3. Bodemenergie (bodem-water hybride warmtepomp)

De meest gekozen configuratie is de lucht-water optie. Een ‘hybride’ is een doorontwikkeling op de traditionele warmtepomp en maakt gebruik van (duurzame) elektriciteit en (duurzaam) gas.

Boiler settings | Laurens Radiatoren

De voordelen van een hybride verwarming

Die zijn eindeloos. Een hybride verwarming is flexibel, eenvoudig te installeren en draagt direct bij aan de vermindering van de CO2 uitstoot.

Wist je dat en hybride verwarming…

– De aardgasvraag met gemiddeld 70% naar beneden haalt?

– De laagste CO2 uitstoot per kilowatt warmte opwekt? Zowel het warmtepomp gedeelte als de CV ketel draaien in het optimale werkgebied.

– Een eindoplossing is zonder risico van een lock-invoor toekomstige technologische ontwikkelingen en innovaties op het gebied van CO2 vrije energiedragers?

Nou… Nu wel!

Hybride warmtepomp | Laurens Radiatoren

Een warm huis, nu en in de toekomst

In de toekomst biedt een hybride verwarming je nog meer mogelijkheden. Dankzij de digitalisering is het straks mogelijk om zelf de energiebron te kiezen. Gaan de stroomtarieven omhoog? Dan kies jij voor de goedkoopste energiedrager. Over keuzevrijheid gesproken. Met een hybride verwarming ben jij niet gebonden van je wijk als het gaat om verduurzaming. Jij hebt je eigen verwarming en dus bepaal je zelf wanneer je die verduurzaming van je huis aanpakt.

Warmte in huis | Laurens Radiatoren

Wat zijn de kosten van een hybride warmtepomp?

De kosten van een hybride verwarming hangen af van het vermogen dat je nodig hebt. De meeste woningen hebben voldoende aan 4 kW. In dat geval kost een warmtepomp zo’n € 6000,-. Heb je ook een nieuwe CV ketel nodig? Dan komen de kosten op zo’n € 8000,-. Let op: er is een subsidie beschikbaar voor een hybride warmtepomp. Lees je dus goed in en bespaar kosten.

Op termijn bespaar je met een hybride verwarming tot wel € 1100,- per jaar (gebaseerd op een matig geïsoleerde hoekwoning). Je vervangt een deel van je gasverbruik door stroom, maar bent toch goedkoper uit.

Hybride warmtepomp | Laurens Radiatoren

Meer informatie ontvangen

Dan staan we voor je klaar. Neem gerust contact met ons op.